Olej z drzewa herbacianego – niezastąpiony na infekcje układu oddechowego i przy leczeniu trądziku!

Olej z drzewa herbacianego

Olej z drzewa herbacianegoOlej z drzewa herbacianego charakteryzuje się największym spośród wszystkich znanych olejów działaniem przeciwzapalnym i antyseptycznym. Posiada bardzo silne działanie antybakteryjne. Wykazuje właściwości antywirusowe i przeciwgrzybicze. W skrócie, olejek z drzewa herbacianego jest cudownym produktem stosowanym w leczeniu schorzeń układu oddechowego i znienawidzonego trądziku.

Olejki eteryczne są esencjami pozyskiwanymi z kwiatów, korzeni, liści, żywic bądź całych roślin metodami takimi jak: destylacja, ekstrakcja czy wytłaczania. Olejek z drzewa herbacianego zasługuje na szczególną uwagę pośród wszystkich olejków eterycznych, ponieważ wykazuje niebywale wszechstronne działanie. Pozyskiwany jest z drzewa o nazwie Melaleuca Alternifolia, potocznie zwanego Tea Tree (drzewem herbacianym), rosnącego w Australii. Jednak nazwa tego drzewa nie ma nic wspólnego z herbatą.

Dobroczynne działanie drzewa herbacianego było znane już rdzennym mieszkańcom Australii, Aborygenom, którzy przyrządzali na bazie olejku, naparu mikstury i papki, których używali do odkażania ran i przyspieszały gojenie się blizn.

Olejek z drzewa herbacianego najszersze zastosowanie znajduje jesienią i zimą ze względu na swoje właściwości antywirusowe i antybakteryjne, dzięki którym jest niezwykle skutecznym środkiem na różnego rodzaju infekcje. Naukowcy udowodnili, że Tea Tree Oil niszczy bakterie Gram-ujemne i Gram-dodatnie, w tym bakterie, które powodują choroby dróg oddechowych. Na zapalenie zatok, uciążliwy kaszel czy choroby gardłaniezastąpione są inhalacje z wykorzystaniem właśnie olejku herbacianego.

Jak przygotować inhalację z wykorzystaniem Tea Tree Oil?
Do naczynia z gorącą wodą dodaj od 5 do 7 kropli olejku z drzewa herbacianego i wdychaj przez 5 minut.

Olej z drzewa herbacianego znalazł szerokie zastosowanie w dermatologi i kosmetyce dzięki właściwościom bakteriobójczym i grzybobójczym. W związku z tym, produkt ten polecany jest do leczenia trądziku i grzybic. Stosowany jest najczęściej w stanie nierozcieńczonym, lub jest składnikiem preparatów leczniczych. Nie dość, że olejek z drzewa herbacianego pomoże w leczeniu grzybicy, to jeszcze stosując go regularnie zapobiegniesz w ten sposób nawrotom tej choroby. Co więcej, likwiduje nieprzyjemny zapach stóp i zapobiega ich potliwości.

Olejek z drzewa herbacianego posiada zdolność do łatwego przenikania przez skórę, dzięki czemu doskonale sprawdza się w leczeniu zmian trądzikowych. Zalecane jest stosowanie tego oleju w postaci rozcieńczonej na trądzik na twarzy, a w postaci nierozcieńczonej na zmiany trądzikowe na plecach. Jest dobrze tolerowany przez skórę. Nie powoduje podrażnień i nie przesusza skóry. Pod postacią toniku, czyści, pozbawia zanieczyszczeń i odświeża skórę twarzy.

Zalecane środki ostrożności:
Olejku z drzewa herbacianego nie powinny stosować kobiety w ciąży i dzieci do 3 roku życia. Ostrożność powinny zachować także osoby, u których już wcześniej wystąpiła reakcja alergiczna przy stosowaniu olejków eterycznych.

Olej z drzewa herbacianego sprowadzamy prosto z Australii więc jest to produkt najwyższej jakości. Stosuj olejek z drzewka herbacianego regularnie, a w krótkim czasie zachwycisz się efektami! Twoja cera będzie zdrowa, świeża i pozbawiona zmian trądzikowych, a w okresie jesienno-zimowym przeziębienia nie będą Ci straszne.

Jesteśmy importerami. Zapraszamy do współpracy! vivio.pl

[Głosów:1    Średnia:5/5]

Zobacz również

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*